Poveştile neprevăzute sunt întotdeauna cele mai frumoase.

Scoica şi-a format carapacea în perioada unui program de voluntariat după ce doi portughezi au aterizat în comunitatea gorjană. Reuşind să treacă peste barierele limbii, Joel şi Emanuel au lucrat cu copiii din 6 şcoli şi 2 orfelinate din Crasna şi Novaci. Aici au susţinut şi organizat evenimente sportive, cursuri de artă, de dans, de şah, de engleză, dar şi câteva campanii de dezvoltare socială.

Lucrând în aceste comunităţi slab dezvoltate şi lipsite de oportunităţi cei doi au înţeles rapid că acestor copii le lipsesc perspectivele şi posibilităţile pentru a-şi construi un viitor stabil şi sustenabil.

Legăturile dintre ei şi copii s-au dezvoltat rapid şi sigur, tocmai datorită faptului că Joel şi Emanuel au înţeles lipsurile lor şi sprijinul de care aceştia au nevoie. Momentul dureros a venit la sfârşitul celor 9 luni de voluntariat. Cei doi urmau să se întoarcă înapoi acasa, în Portugalia.

Despărţirea a fost dureroasă şi i-a lăsat pe cei doi voluntari fără cuvinte. Copii le-au dăruit o cutie plină de scoici culese în prima lor excursie la mare. „Asta este tot ce avem noi mai de preţ şi vrem să le aveţi voi… ca să vă aducă aminte de noi…”

Drumul înapoi acasă a fost plin de gânduri, idei şi planuri.

Un an mai târziu, după ce au strâns destui bani pentru un început, Asociaţia Scoica exista oficial, pe hârtie.

Burse

Copii