Schimbările reale aduc rezultate vizibile. În călătoria asta Scoica  se angajează să noteze fiecare reuşită de care copii au parte.

Prima victorie din ultimii 10 ani

Pentru Scoica prima victorie este Adina.

În 2017, pe atunci în clasa a 12-a, Adina Maria Păiuşi visa timidă la posibilitatea unui viitor mai stabil şi promiţător. Totuşi îi era teamă că nu va putea lua bacalaureatul.

În aparenţă temerile ei erau corect fondate. În ultimii 10 ani nici unul dintre cei 700 de copii din orfelinatele din zonă care au frecventat şcoala nu au reuşit să termine cele 12 clase. O astfel de statistică i-a pus pe gânduri pe Joel şi Emanuel.

Cei doi au decis să o sprijine pe Adina. Au vorbit cu profesorii, au încurajat-o şi i-au propus să facă pregătiri pentru examenul de bacalaureat prin Skype. Determinarea şi ambiţia Adinei au dat roade. Astfel, a reuşit să fie prima elevă din cei 700 care a abosolvit liceul.

În cei 2 ani de activitate, Asociaţia Scoica se poate mândri cu o mică victorie. O mică victorie care are consecinţe uriaşe. Pentru Scoica această victorie înseamnă că eforturile lor contează şi sunt fructificate. Pentru comunitate înseamnă că, într-adevăr, există un potenţial enorm care din păcate nu este valorificat cum trebuie. Pentru Adina înseamnă nenumărate oportunităţi şi posibilităţi. Una din ele a fost să îşi continue studiile.

Adina este acum studentă.

Prima elevă din cei 700 care a devenit studentă.

 

Schimbările reale aduc rezultate vizibile. Astfel de rezultate pot schimba vieţi. Nu crezi?